Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Союзники визнали прагнення України до членства в НАТО, це її національна позиція, і НАТО не може бути байдужим до цього, - Заступник Генсека НАТО

Переглядів: 1015

«Ми виходимо з того, що політичні рішення НАТО щодо членства України були схвалені 10 років тому на Бухарестському саміті. Практичне завдання сьогодення – підготовка до членства.  Україна прагне приєднатися до Альянсу і здійснює необхідні реформи. Суспільство очікує від усіх гілок влади конкретних результатів роботи, які би конвертувалися в добробут та безпеку громадян. Євроатлантична та європейська інтеграція дають нам ці можливості», -  заявила Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на черговому засіданні Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції, яке відбулося за участі Заступника Генсекретаря НАТО з політичних справ і політики безпеки, Посла Алехандро Альваргонзалеса. На засіданні Комісії обговорювали сучасний стан та перспективи співробітництва України з Альянсом у світлі рішень, прийнятих під час Саміту НАТО у липні цього року.

Іванна Климпуш-Цинцадзе нагадала, що Президент України нещодавно вніс до Верховної Ради законопроект стосовно закріплення в Конституції України прагнення нашої держави стати членом Північноатлантичного альянсу та Європейського Союзу. Це означає, що поруч з минулорічними законодавчими змінами, якими був відновлений стратегічний курс євроатлантичної інтеграції, нещодавня ініціатива Президента України виводить питання підготовки до членства в НАТО у практичну площину. Мова йде про внутрішньодержавні реформи, а також інші заходи, спрямовані на досягнення критеріїв, необхідних для членства в НАТО.

 Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що, незважаючи на те, що на Брюссельському саміті у липні цього року союзники підтвердили свою відданість подальшому розвитку Особливого партнерства між Україною і НАТО, засідання Комісії Україна – НАТО на політичному рівні є заблокованими. Через непоступливу позицію Угорщини ця Комісія зараз не може відігравати центральну роль у поглибленні політичного діалогу та розширенні практичної співпраці між Україною та Альянсом. А тому відновлення засідань Комісії Україна - НАТО на рівні міністрів має стати першим кроком у виконанні цього рішення.

 Своєю чергою Заступник Генсека НАТО зазначив, що союзники визнали прагнення України до членства в НАТО, це її національна позиція, і НАТО не може бути байдужим до цього. Він наголосив на важливості реформ в тих країнах, які прагнуть членства: «Є два типи країн: ті, що проводять реформи з причини зовнішнього тиску, і ті, хто самі їх прагнуть. Україна відноситься до другого типу.  Зараз ви на важкому шляху, ви отримуєте багато критики. Але пам’ятайте, колись вас спитають: «Що ви робили в ті часи змін? Чи робили ви добрі справи для своєї країни?» Він підкреслив важливість річних національних програм як інструмента управління процесом євроатлантичної інтеграції. «Ви робите багато зусиль за підтримки НАТО. Закликаю вас не зупинятися та не зменшувати ці зусилля. Реформи – це ваше завдання, але стабільність і безпека – не лише ваше, а й наше також», - зазначив   Алехандро Альваргонзалес.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/soyuzniki-viznali-pragnennya-ukrayini-do-...

26.09.2018 - 09:50