Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 100 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Володимир Кістіон: Україна демонструє європейські темпи ремонту доріг

Переглядів: 1183

Україна у 2018 році демонструє європейські темпи розвитку дорожнього господарства. Якщо у вересні 2016 року відсоток ремонту доріг складав всього 14%, то вже цьогоріч, станом на початок осені, це 63%. В Європі – це 70%. Про це в ході засідання Уряду сказав Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

За його словами, роками дорожньому господарству не приділялося належної уваги, а діючий Уряд зумів за два з половиною роки зробити здавалося б неможливе – капітально відремонтувати майже 5 тисяч кілометрів  українських доріг. 

«Попереду зима. Тому в найближчий час потрібно провести інвентаризацію, а можливо й нові закупівлі як техніки, так і протиожеледних матеріалів.  Неякісне утримання доріг в осінньо-зимовий період призводить до серйозних збитків й нівелює напрацювання в попередні півроку. Давайте покажемо українцям, що ми вміємо не тільки якісно ремонтувати дороги, але й ефективно їх утримувати», - звернувся до Укравтодору Володимир Кістіон.

З приводу закупівлі нової техніки для утримання українських доріг, Віце-прем’єр-міністр рекомендував Укравтодору перерозподілити її таким чином, щоб найбільше отримали області, де зима найсуворіша. Й наголосив на важливості підсилення заходів безпеки на дорогах.

Також Володимир Кістіон нагадав про два кредитні портфелі – угорський та польський у сумі на 150 млн євро. Сьогодні ці кошти «зависли» у повітрі через слабку організаційну спроможність державних органів влади.

Крім того, Віце-прем’єр-міністр звернув увагу на дороги, які з’єднують районні центри. «Вони залишилися на державному рівні і ресурс, який спрямований в регіони на дороги, не може на них поширюватися. Тому потрібно якомога швидше завершити передачу доріг між районними центрами на баланс місцевої влади, щоб забезпечити їх капітальний ремонт наступного року», - резюмував Володимир Кістіон.

26.09.2018 - 09:35