Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Видатки оборонного бюджету наступного року перевищать 5% ВВП, – Володимир Гройсман

Переглядів: 666

Видатки, заплановані у проекті Державного бюджету на 2019 рік на потреби армії, сектори безпеки й оборони, перевищать 5% ВВП і складуть 201 млрд грн. Про це під час «Години запитань до Уряду» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Учора під головуванням Президента відбулося засідання РНБО, яке затверджує розподіл ресурсів між оборонними і безпековими відомствами. Уряд вніс пропозицію на РНБО збільшити оборонний бюджет на 23 млрд грн – до 201 млрд грн зі спецфондом. Це колосальний ресурс, який буде виділений наступного року – максимальний за усі періоди», - зазначив Глава Уряду.

За його словами, цих коштів абсолютно достатньо при одній умові – ефективному, відкритому використанні, щоб забезпечувати не тільки оновлення озброєння, а й підвищувати заробітну плату українським воїнам.

«Видатки будуть 5,1% ВВП. Тобто фактично навіть перебільшимо те, що передбачено законом. Розраховуємо, що розпорядниками – силовими відомствами будуть вжиті усі заходи для ефективного використання ресурсу і підвищення заробітної плати особливо тим, хто в умовах війни захищає нашу державу», - сказав Володимир Гройсман.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/vidatki-oboronnogo-byudzhetu-nastupnogo-r...

20.09.2018 - 15:21