Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 140 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Міжнародна акція до 85-х роковин Голодомору «Запалімо свічку пам’яті!»

Переглядів: 715

1 вересня розпочалося проведення закордонними дипломатичними установами України спільно з організаціями закордонних українців міжнародної акції до 85-х роковин Голодомору «Запалімо свічку пам’яті!».

Метою акції, яка розпочалася за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору – 24 листопада 2018 року, є об’єднання українців усього світу і громадян інших країн, щоб вшанувати пам’ять про один з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

Першими за кордоном участь у акції взяли співробітники Посольства України в Йорданії, представники української громади, які 3 вересня вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Парку українсько-йорданської дружби.

4 вересня до акції приєдналися співробітники Посольства України в Республіці Ірак, які зачитали імена 85 померлих від Голодомору дітей зі списку мільйонів та вшанували пам'ять загиблих, запаливши свічку пам’яті.

5 вересня, прийнявши символічну свічку пам’яті від Іраку, в акції взяли участь співробітники Посольства України в КНР разом з представниками української громади в Пекіні. Біля православної каплички на території українського диппредставництва в Пекіні присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять дітей, убитих злочинним сталінським режимом страшною смертю – голодом.

7 вересня до міжнародної акції «Запалімо свічку пам’яті!» долучилися співробітники Посольства України у Вірменії та представники української громади у цій країні. У ході заходу, який відбувся на базі Федерації українців Вірменії «Україна» у м. Єревані, згадали померлих від Голодомору дітей та вшанували хвилиною мовчання пам’ять мільйонів вбитих голодом. Учасники хору «Дніпро» виконали молитву за Україну.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/mizhnarodna-akciya-do-85-h-rokovin-golodo...

20.09.2018 - 15:07