Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Інформація про наявність ліків у лікарнях має бути повністю відкритою, – Прем’єр-міністр

Переглядів: 735

Інформація про наявність ліків у лікарнях і необхідність додаткових закупівель має бути відкритою і доступною для кожного пацієнта. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду. З 1 вересня за дорученням Глави Уряду всі лікарні мали розмістити на своїх сайтах інформацію про ліки. Втім, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, лише три області виконують доручення сумлінно. Саме тому увага до ситуації потрібна максимальна.

«Ми почали змінювати первинну ланку (надання медичної допомоги). І те, що 16 млн громадян уклали договори з лікарями, доводить – через півроку ситуація на первинці буде кращою. Ми запровадили програму «Доступні ліки». Більше 25 млн людей отримали рецепти на ліки від хронічних захворювань. Цим шляхом треба йти і вдосконалюватися, - сказав Володимир Гройсман. – Наступний крок – лікування у лікарнях. Нещодавно я проводив велику нараду, де ми обговорювали проблему наявності ліків і звертали увагу на те, що ліки закуповуються, а приходить пацієнт до лікарні - і йому виписують рецепт. При цьому перевірити – чи є ліки в лікарні – неможливо. Тож треба відкрити інформацію».

Глава Уряду наголосив, що після публікації Державна аудиторська служба перевірить її актуальність, а далі будуть ухвалюватися рішення про додаткові закупівлі.

«Якщо працювати якісно і професійно – буде результат. Даємо доручення – перевірити кожну область щодо наявності ліків. А далі треба пришвидшити створення нової загальнодержавної системи, яка «підтягуватиме» дані і дозволятиме розподіляти ліки, - сказав Володимир Гройсман. – Відсутність контролю дозволяє зловживати. Люди приходять і питають, а де ж доступні ліки. А вони на складах лежать. Тож доручаю розпочати і тут роботу».

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/informaciya-pro-nayavnist-likiv-u-likarny...

20.09.2018 - 13:55