Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 113 гостей.

Урядовий портал

Верховна Рада ухвалила законопроект для боротьби з піратством

Переглядів: 702

4 вересня Верховна Рада України в другому читанні ухвалила законопроект Мінекономрозвитку № 4571 щодо правової охорони прав авторів, виконавців, виробників фонограм і відеограм, комп'ютерних програм, баз даних при розповсюдженні та виконанні їх творів.

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук у своєму виступ перед народними депутатами зазначив: «Вдосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності і наближення її до стандартів ЄС залишається в фокусі роботи Уряду. Ухвалений сьогодні в залі засідань Верховної Ради законопроект входить до списку із 7 законопроектів, покликаних імплементувати реформу сфери захисту інтелектуальної власності».

Законопроект має на меті удосконалення процесу маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних. Завдяки підвищенню прозорості процесу маркування правовласники зможуть ефективно контролювати процес видачі марок і вчасно протидіяти шахрайству і незаконному використанню цих захисних елементів.

Документом, зокрема, передбачено подання в паперовому та електронному вигляді заяви на отримання марок та перелік найменувань примірників із зазначенням творів, зафіксованих на них мовою, що використовується для оригіналу відповідного примірника.

Законопроектом також встановлено, що протягом 3 робочих днів з дня видачі контрольних марок Мінекономрозвитку має оприлюднити на своєму офіційному веб-сайті наступну інформацію:

  • перелік найменувань примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних із зазначенням творів, зафіксованих на цих примірниках;
  • дані про заявника, щодо якого прийнято рішення про видачу контрольних марок;
  • дату видачі контрольних марок;
  • кількість виданих контрольних марок;
  • серію та номери контрольних марок.

Ухвалення відповідного законопроекту забезпечує виконання зобов’язань України за Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/verhovna-rada-uhvalila-zakonoproekt-dlya-...

20.09.2018 - 13:50