Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Степан Кубів: Україна одночасно долає наслідки російської агресії та розбудовує сильну економіку

Переглядів: 554

4 вересня Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів взяв участь в інавгураційній пленарній сесії XXVIII Міжнародного економічного форуму у Криниці (Польща), який проходить за участі високопосадовців Польщі та ЄС.

У своєму виступі Степан Кубів підкреслив важливість ролі України, як Європейської країни та важливість консолідації всіх європейських країн у роботі над побудовою успішного політичного та економічного майбутнього для європейської спільноти.

«Глобальні політичні та військово-економічні виклики впливають на ідентифікацію східноєвропейського регіону, де саме Україна виступає балансуючим фактором між Росією та Європою. Саме Україна щодня протистоїть викликам, що постають не лише перед нею, але й перед Європою загалом», - зазначив Степан Кубів.

Степан Кубів додав, що фактором розвитку України сьогодні є зростання економіки та європейська і євроатлантична інтеграція, та підкреслив схожість викликів, з якими стикається Європа та Україна. Врегулювання цих питань вимагає спільної відповідальності та скоординованих зусиль.

«Усі проблеми, з якими стикається Європа, аналогічні тим, з якими борються в Україні. Але Україна ще й стримує потужну військову агресію Росії, яка загрожує миру і спокою Європи зі Сходу. Ціна цього: життя понад 3,8 тисячі військових та 10 тисяч цивільних осіб, понад 1,7 млн вимушено переміщених осіб», - наголосив Степан Кубів.

Перший віце-прем’єр-міністр підкреслив, що попри значну кількість внутрішньо переміщених осіб, збройну, інформаційну та економічну агресію з боку Російської Федерації, Україна стабілізувала власну економіку та створила передумови для подальшого економічного зростання.

«Ми очікуємо, що до кінця 2018 року ВВП України зросте на 3%, у 2019 - на 3,6%. А на середньострокову перспективу ставимо завдання досягти принаймні 5-7% росту. Тому Україна прагне увійти в Єдиний цифровий ринок з ЄС і має для цього належні передумови. Особливо пишаюся українським людським капіталом, який підтримуємо і розвиваємо починаючи зі школи», - зазначив Степан Кубів.

Він нагадав, що рух України в Європу підтримується абсолютною більшістю українських громадян, що дає додаткові сили для реформування нашої країни.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/stepan-kubiv-ukrayina-odnochasno-dolaye-n...

20.09.2018 - 13:47