Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 97 гостей.

Презедент України

ДСНС розпочинає перевірки громадських закладів

Переглядів: 1176

Державна служба з надзвичайних ситуацій на виконання рішення Уряду відзавтра розпочинає масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками наради з Головою ДСНС Миколою Чечоткіним.

«Рішення, яке ми ухвалили, дає можливість провести перевірки всіх місць масового скупчення людей – кінотеатрів, ТЦ, шкіл, садочків. В повній координації з місцевою владо це треба зробити якомога швидше. Це треба робити далі системно», - сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що перевірки не можуть бути інструментом тиску, натомість мають забезпечити безпеку громадян.

«Нам потрібні не штрафні санкції, а безпека людей. Важливо, аби ми швидко вели перевірки, давали рекомендації, і вони виконувалися. Якщо хтось у гонитві за додатковою гривнею хоче захаращити свій заклад додатковими конструкціями, які обмежують план евакуації, з тими треба жорстко поступати. Виконали вимоги – будемо вдячні. Не виконали – будемо жорсткими, - зазначив Володимир Гройсман. - Хотів би, аби батьки з дітьми спокійно відвідували розважальні центри і не переживали. Або відпускали дітей у кінотеатр і не думали про те, що там може щось трапитися».

Зі свого боку Голова ДСНС підтвердив, що перевірки розпочнуться вже завтра, 30 березня, і проходитимуть по всіх громадських закладах у режимі додаткового тренування персоналу.

«Там, де будуть серйозні порушення, наша позиція буде безкомпромісною», - сказав Микола Чечоткін.

«Вдячний за цю безкомпромісну позицію, ми рухаємося в цьому напрямку. Просив би цивілізовано, якісно, вимогливо й публічно проводити перевірки. І більше інформації в публічній площині», - додав Володимир Гройсман.

Довідково

28 березня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та іншим органам провести масштабну перевірку громадських закладів, шкіл, торгових центрів на предмет дотримання норм пожежної безпеки. Про це Глава Уряду сказав під час засідання Кабінету Міністрів у контексті подій в російському місті Кемерово, де 25 березня в одному з розважальних центрів сталася масштабна пожежа і загинули десятки людей, переважно діти.

На думку Глави Уряду, подібні події треба попереджувати, а для цього потрібна система контролю.

Джерело:
https://www.kmu.gov.ua/ua/news/premyer-ministr-dsns-rozpochinaye-perevir...

30.03.2018 - 07:42